A brit kormány arra készül, hogy jogszabályban kötelezi a gyártókat a fehér kenyér folsavval történő dúsítására, hogy visszaszorítsák a gerincbetegségekkel születő csecsemők számát.
Earl Howe brit egészségügyi miniszter bejelentette, hogy miután megkapják az ország táplálkozási adataira vonatkozó széles körű felmérés adatait, megteszik a szükséges lépéseket a kérdésben.
Ha kötelezővé tennék a kenyér folsavval, vagyis B9 vitaminnal történő dúsítását, azzal a becslések szerint évente legalább 300 olyan esetet lehet megelőzni, amikor a csecsemő nyitott gerinccel vagy más gerincbetegséggel születik meg. Már több mint két évtizede folyik a vita arról, hogy a kormánynak be kellene-e vezetnie a liszt kötelező dúsítását a vitaminnal, és az utóbbi időben a kutatók és a táplálkozási szakértők egyre erősebb nyomást gyakoroltak a politikusokra. A szakértők szerint a liszt dúsítása lenne a leghatékonyabb egyszeri közegészségügyi intézkedés, amit az Egyesült Királyság kormánya ebben az ügyben megtehet.
Forrás: Medipress.hu
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.