Mindennapi Egészség

Merülj el velünk az egészségmegőrzés, az egészséges életvitel az orvostudomány és sport világában! Hírekkel, érdekességekkel, tippekkel várunk!


A blogot a Legjobborvos.hu magánorvos kereső oldal üzemeltetője, a Mediator Pro Szolgáltató Kft. vezeti.

 

A blogunkon található információk nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben fordulj orvoshoz!

Friss topikok

Címkék

agy (1) agyvérzés (2) ailurofóbia (1) alkohol (2) alkoholfogyasztás (1) allergia (1) álmatlanság (2) alvás (6) alváshiány (1) alvásterápia (1) anorexia (1) anyajegy (1) anyatej (1) asztma (1) autómentes nap (2) bacik (1) bacilusok (1) baleset (1) boldogság (1) bőrrák (1) cannabis (1) CBD (1) cigaretta (3) cink (1) cukor (2) cukorbetegség (3) daoyin (1) demencia (1) depresszió (1) diéta (1) dohányzás (4) drog (1) Duna Maraton (1) e-cigaretta (1) e-páciens (1) éberség (2) edzés (2) egészség (12) egészségügy (4) egészségügyi startup (1) éjsz (1) éjszakai baglyok (1) életmód (1) elhízás (3) emh (1) emlőrák (1) energiaital (1) epilepszia (1) étkezés (16) európai mobilitási hét (1) Facebook (1) fagyasztott (1) fáradtság (1) fejfájás (2) felrobbanó fej szindróma (1) fertőtlenítés (1) figyelmeztető jelek (1) fitness (1) fluorid (1) fluorózis (1) fóbiák (1) fogászat (2) fogszuvasodás (1) fogyás (7) fogyókúra (4) fogyókúrás tévhitek (1) folsav (1) függőség (1) futás (2) futóverseny (2) gerinc (1) gyeresportolni.hu (1) gyümölcs (1) hal (1) hálapénz (1) hallás (1) hasfájás (1) haspuffadás (1) hát- és derékfájdalom (1) hidratáció (1) hipertenzió (1) időjárás (1) infarktus (2) influenza (2) influenza terjedése (1) innováció (1) internetfüggőség (1) ízületi gyulladás (1) jóga (1) kardiológia (1) kávéfogyasztás (1) kérdőíves kutatás (1) kerekesszék (1) kerékpár (2) későn kelők (1) kézmosás (1) koffein (1) kóla (1) konferencia (1) korán kelők (1) kórokozók (2) krónikus fáradtság (1) kullancs (1) látás (2) láz (1) láz csökkentés (1) legjobborvos.hu (1) Lyme-kór (1) magas sarkú cipő (1) magas vérnyomás (1) maraton (1) marihuána (2) meditáció (1) melanoma (1) memória (3) memória javítása (1) mentális képességek megőrzése (1) méregtelenítés (1) migrén (1) mozgás (3) munka (1) nevetés (1) nyaralás (1) omega-3 zsírsav (1) öngyilkosság (1) online időpontfoglalás (1) online marketing (1) orvos választás (1) oszteoarthritisz (1) Parkinson kór (1) penészgomba (1) pszichológia (1) rákos megbetegedések (2) ReWalk (1) rossz emlékek (1) sófogyasztás (1) SOTE (1) sport (1) sportegyesületek (1) startup (1) stressz (5) stroke (1) szem (1) szemjóga (1) szervezett sportolás (1) szív-és érrendszeri betegségek (5) szív- és érrendszer (5) szívelégtelenség (1) szívinfarktus (1) szívritmuszavar (1) szívroham (3) szoptatás (2) szűrés (1) találmány (2) tápanyagtartalom (2) táplálkozás (3) tea (3) tengerpart (1) testmozgás (1) tiszta levegő (1) Tiszta levegő - mozdulj érte! (1) tolószék (1) tüsszögés (1) üdítő (2) újra jár (1) utazás (1) vas (1) vegetáriánus (2) vércukor (1) vérnyomás (2) vezetés (1) zöldség (6) zöld tea (1) Címkefelhő

Forrás

2014.08.19. 13:23 - MindennapiEgészség

"Hatékony egészségügyi honlap és - közösségi oldal készítése és működtetése" Országos Workshop

2014. szeptember 11-én, csütörtökön kerül megrendezésre Budapesten a "Hatékony egészségügyi honlap és - közösségi oldal készítése és működtetése" elnevezésű országos konferencia és workshop. 
Az esemény kapcsán Várhegyi Lászlóval, a rendezvényt szervező É+L Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk. ID-100185004.jpg

- Milyen céllal kerül megrendezésre a konferencia?

Napjainkban már mindenki szeretné kiaknázni az Internet nyújtotta kommunikációs és üzleti lehetőségeket, legyen szó üzleti vállalkozásról, állami intézményről, közhasznú szervezetről vagy akár magánszemélyről. Egy professzionális honlap nemcsak kirakatként funkcionál, hanemszámos interaktív funkciót is ellát, s jelentősen hozzájárul egy-egy vállalkozás, egyesület sikeréhez. Ugyanígy igaz ez a közösségi média oldalakon való megosztásra, illetve megjelenésre is. Természetesen a világhálón megjelenni önmagában nem elegendő, megtalálhatóvá is kell válni a böngészők, leendő ügyfeleink, vásárlóink, betegeink (stb.) számára! Hogy mi ennek a módja? Erre (is) keresi a választ ez a rendezvény.

- Elsősorban kiknek szól, kiknek ajánlja a rendezvényt?

Az Egészségügy + Üzlet tematikus portál ezzel a workshoppal lehetőséget kíván biztosítani ahhoz, hogy az egészségügy és az egészségipar területén valamint az ügynökségeken és a szolgáltató cégeknél dolgozó, a témakör iránt érdeklődő szakemberek közvetlenül is tájékoztatást és naprakész információkat kapjanak az őket érintő aktuális kérdésekről elméleti és gyakorlatorientált megközelítésben egyaránt. 

- A konferencia mely előadásait ajánlaná a magánpraxisban dolgozóknak? Kik lesznek azok a nagynevű előadók a szakmából, akiknek a prezentációját érdemes meghallgatni?

A workshop minden előadója a maga speciális szakterületének elismert szakembere. Nem lenne szerencsés példálózó jelleggel néhányat kiemelni közülük. Az azonban nyugodtan kijelenthető, hogy mindenki talál jó pár érdekes előadást még akkor is, ha speciálisan csak akár - mondjuk - az információszerzés és annak hitelessége, akár a honlapkészítés technikai rejtelmei érdeklik.

- Hogyan lehet jelentkezni és mennyibe kerül a konferencián történő részvétel?

A konferenciára való jelentkezés legegyszerűbb módja a http://www.euuzlet.hu/honlap oldalon keresztül történő regisztráció. A regisztrációs díj változó, attól is függ például, hogy az érdeklődő tagja-e valamelyik védnök szakmai szervezetnek (Orvosi és Egészségügyi Vállalkozások Országos Szövetsége, Magyar Marketing Szövetség, Nemzeti Egészségügyi és Egészségipari Kommunikációs Közhasznú Egyesület, Magánorvosok Országos Szövetsége, Magyar Magánbőrgyógyászok Közhasznú Egyesülete, Orvostechnikai Eszközök Gyártóinak és Forgalmazóinak Szövetsége, Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete).

 - Ön mit gondol, mik a legfőbb hiányosságok, hibák az egészségügy online megjelenésében manapság? Mennyire tudja tartani a lépést ez a téma a többivel szemben?

Úgy vélem, hogy az egészségügy online megjelenésével kapcsolatos hiányosságok, problémák nem térnek el a más ágazatokban tapasztaltaktól. Ugyanakkor természetesen vannak ezen a helyen különösen fontos témák - gondolok itt a megbízható információk szerzésére, a hitelességre, hiszen egy téves (ön)diagnózis akár tragédiához is vezethet. A technológiai forradalom hatására az orvos-beteg viszony megváltozott, a ,,páciens'' aktív alakítója kíván lenni a folyamatnak, amelyben maga is információ-forrássá válik. Csökken a személyes találkozók szerepe, nő az igény a személyre szabott ellátás iránt és a sort még lehetne folytatni tovább. A közösségi háló iparágakat változtatott és változtat meg gyökeresen, nem marad ki ebből az egészségipar sem.

- Miért tartja fontosnak a magánorvosok, rendelők, klinikák online jelenlétét, valamint tudatosan tervezett közösségi kommunikációját?

Ma már egyre inkább megalapozottnak látszik az a sommás kijelentés, hogy aki (ami) nincs fenn az Interneten, az nem is létezik. A társas vállalkozások zömében megértették az idő szavát, ugyanakkor tapasztalatom szerint például viszonylag kevés háziorvos működtet saját honlapot. A betegtájékoztatás és a betegoktatásnak egy új, ma talán még kevéssé kihasznált terepe az Internet, pedig aki ilyen tartalmakat is megjelentet saját honlapján, az versenyelőnyben van a világhálót csak elektronikus névjegynek tekintőkkel szemben.

- Miért fontos, hogy a magánorvosok ismerjék az online marketingben rejlő potenciált? Mit profitálhatnak belőle, ha meghallgatják a konferencia előadásait és megismerik a lehetőségeket?  

Napjainkra nyilvánvalóvá vált, hogy marketingtudás nélkül az egészségügyi magánvállalkozásokat sem lehet igazán eredményesen működtetni. A vezető döntésén múlik, hogy az ehhez szükséges ismereteket a napi munkája mellett maga sajátítja el és alkalmazza, vagy egy cégre bízza ezt. Mindezt a hatékonyság és persze a várható költségek figyelembe vételével érdemes elemezni. Bármelyik is lesz ez a döntés, egy ilyen konferencia nem csak arra alkalmas, hogy a résztvevők a lehető legkorszerűbb ismeretek birtokába jussanak, hanem arra is, hogy pontos célokat tudjanak kijelölni és megfelelő kérdéseket legyenek képesek feltenni a külsős szakértőnek.

- Beszélgetésünk végén arra kérem, mondjon pár szót a szervezőről! Mit érdemes tudni az É+L Kongresszus- és Kiállításszervező Kft.-ről? 

Az É+L Kft. már közel két évtizede végez kongresszus (konferencia, szimpózium, cégbemutatkozás) szervezést és hozzá kapcsolódó hirdetési-kiállítási-szponzorálási akvirációt. Azzal a céllal alakultunk meg, hogy a kor követelményeinek megfelelően kis létszámú, rugalmas szervezetben minél szélesebb körű és minél színvonalasabb szolgáltatást nyújtsunk megbízóinknak. Alapítóinak korábbi munkahelye, az ott felhalmozódott kapcsolati tőke hozta magával, hogy elsősorban az egészségügy területén tevékenykedünk. Jóllehet megbízásokat a legváltozóbb témájú rendezvények kapcsán vállalunk, az egészségügy területén számítunk az ország egyik vezető cégének. Évi 15-20 esemény szervezésében veszünk részt, így a nyári hónapok kivételével havi több eseményünk van. Tevékenységünkről elsősorban céges honlapunkról, a http://www.eplusl.hu oldalról, illetve az általunk üzemeltetett Egészségügy + Üzlet - http://www.euuzlet.hu portálról lehet tájékozódni.      

 

Köszönjük az interjút Várhegyi Lászlónak!

Ne feledjék, a Hatékony egészségügyi honlap és - közösségi oldal készítése és működtetése Országos Workshop 2014. szeptember 11-én Budapesten, a Hunguest Hotel Griffben  kerül megrendezésre. A rendezvény részleteit és a jelentkezési lapot a  http://www.euuzlet.hu/honlap oldalon találják. A szervezők sok szeretettel várják az érdeklődőket!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapiegeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr76617087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása