Mindennapi Egészség

Merülj el velünk az egészségmegőrzés, az egészséges életvitel az orvostudomány és sport világában! Hírekkel, érdekességekkel, tippekkel várunk!


A blogot a Legjobborvos.hu magánorvos kereső oldal üzemeltetője, a Mediator Pro Szolgáltató Kft. vezeti.

 

A blogunkon található információk nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben fordulj orvoshoz!

Friss topikok

Címkék

agy (1) agyvérzés (2) ailurofóbia (1) alkohol (2) alkoholfogyasztás (1) allergia (1) álmatlanság (2) alvás (6) alváshiány (1) alvásterápia (1) anorexia (1) anyajegy (1) anyatej (1) asztma (1) autómentes nap (2) bacik (1) bacilusok (1) baleset (1) boldogság (1) bőrrák (1) cannabis (1) CBD (1) cigaretta (3) cink (1) cukor (2) cukorbetegség (3) daoyin (1) demencia (1) depresszió (1) diéta (1) dohányzás (4) drog (1) Duna Maraton (1) e-cigaretta (1) e-páciens (1) éberség (2) edzés (2) egészség (12) egészségügy (4) egészségügyi startup (1) éjsz (1) éjszakai baglyok (1) életmód (1) elhízás (3) emh (1) emlőrák (1) energiaital (1) epilepszia (1) étkezés (16) európai mobilitási hét (1) Facebook (1) fagyasztott (1) fáradtság (1) fejfájás (2) felrobbanó fej szindróma (1) fertőtlenítés (1) figyelmeztető jelek (1) fitness (1) fluorid (1) fluorózis (1) fóbiák (1) fogászat (2) fogszuvasodás (1) fogyás (7) fogyókúra (4) fogyókúrás tévhitek (1) folsav (1) függőség (1) futás (2) futóverseny (2) gerinc (1) gyeresportolni.hu (1) gyümölcs (1) hal (1) hálapénz (1) hallás (1) hasfájás (1) haspuffadás (1) hát- és derékfájdalom (1) hidratáció (1) hipertenzió (1) időjárás (1) infarktus (2) influenza (2) influenza terjedése (1) innováció (1) internetfüggőség (1) ízületi gyulladás (1) jóga (1) kardiológia (1) kávéfogyasztás (1) kérdőíves kutatás (1) kerekesszék (1) kerékpár (2) későn kelők (1) kézmosás (1) koffein (1) kóla (1) konferencia (1) korán kelők (1) kórokozók (2) krónikus fáradtság (1) kullancs (1) látás (2) láz (1) láz csökkentés (1) legjobborvos.hu (1) Lyme-kór (1) magas sarkú cipő (1) magas vérnyomás (1) maraton (1) marihuána (2) meditáció (1) melanoma (1) memória (3) memória javítása (1) mentális képességek megőrzése (1) méregtelenítés (1) migrén (1) mozgás (3) munka (1) nevetés (1) nyaralás (1) omega-3 zsírsav (1) öngyilkosság (1) online időpontfoglalás (1) online marketing (1) orvos választás (1) oszteoarthritisz (1) Parkinson kór (1) penészgomba (1) pszichológia (1) rákos megbetegedések (2) ReWalk (1) rossz emlékek (1) sófogyasztás (1) SOTE (1) sport (1) sportegyesületek (1) startup (1) stressz (5) stroke (1) szem (1) szemjóga (1) szervezett sportolás (1) szív-és érrendszeri betegségek (5) szív- és érrendszer (5) szívelégtelenség (1) szívinfarktus (1) szívritmuszavar (1) szívroham (3) szoptatás (2) szűrés (1) találmány (2) tápanyagtartalom (2) táplálkozás (3) tea (3) tengerpart (1) testmozgás (1) tiszta levegő (1) Tiszta levegő - mozdulj érte! (1) tolószék (1) tüsszögés (1) üdítő (2) újra jár (1) utazás (1) vas (1) vegetáriánus (2) vércukor (1) vérnyomás (2) vezetés (1) zöldség (6) zöld tea (1) Címkefelhő

Forrás

2013.05.29. 15:44 - MindennapiEgészség

Fogyókúrás tévhitek

Szomorú, de csak nagyon kevés ember olyan szerencsés, hogy minden erőfeszítés és odafigyelés nélkül formában tudja magát tartani.
Annyira központi téma ez, hogy az internet tele van fogyókúrás tanácsokkal. Ez önmagában még nem lenne baj, de rengeteg tévhitbe, rosszabb esetben veszélyes tanácsba is futhat a gyanútlan fogyni vágyó. Te ne ess ebbe a hibába!

Lesz még szó a blogon a fogyásról, de először is a tévhitek közül szeretnénk eloszlatni néhányat:

  • Szigorú diéta alatt is intenzíven kell tornázni. - A túlsúlyos, illetve szívproblémákkal küzdő embereknek ez egyáltalán nem ajánlott.Számukra inkább a gyaloglás vagy az aerobik a megfelelő.

  • „ A gyümölcslé egészséges bármennyit ihatok belőle.” - A dobozos gyümölcslevek nagyon sok cukrot tartalmaznak, így kalóriában dúsak, tehát hizlalnak.

  • „Gyorsdiétával néhány hét alatt leadom a súlyfeleslegemet.” - Nem szabad elfelejteni, hogy a plusz kilók sem néhány hét alatt röppentek ránk, lefogyni is lassan kell, így tartós marad az elért testsúly, s a bőrünk sem sínyli meg a diétát.

  • „Csodaszerrel nem kell kevesebbet ennem és lefogyok.” - A csalók mindig is kihasználták a hiszékeny embereket. Munka nélkül nincs siker, ezt jegyezd meg!

  • Az éhezés a legjobb módszer a gyors fogyásra. - Éppenhogy ez a legrosszabb módszer, hiszen a koplalás befejeztével a szervezet rögtön elkezdi behozni a lemaradást és vésztartalékot halmoz fel.

  • A diéta idején még egy diabetikus süteményt sem engedhetünk meg magunknak. - A diéta ne legyen kínszenvedés. Ha megkívántuk a süteményt nyugodtan együnk belőle.De legyen kalóriaszegény, kis szeletet együnk és ne vétkezzünk nap, mint nap.

  • Ha nem reggelizünk, elkerüljük a kalória-bevitelt. - Reggeli nélkül az anyagcsere-folyamatok sem indulnak be, s délidőben viszont annál nagyobb és gyorsan felbukkanó éhség jelentkezik, amely esetében igen nehéz mértéket tartani.

  • A teljes kiőrlésű gabona felhasználásával készült ételek alacsony kalóriatartalmúak. – Közel annyi kalóriát tartalmaznak, mint a hagyományos készítmények, viszont nehezebben szívódnak fel így tovább biztosítanak jóllakottság érzést. Nem mellesleg rost, vitamin és nyomelem tartalmuk is magasabb.

  • A szaunázás remek zsírégető módszer. - A rendszeres szaunázással segítjük a méreganyagok bőrön keresztüli távozását, a „gondosan” összegyűjtött zsírrétegektől ugyanakkor lehetetlen egy kis izzadással megszabadulni. A szaunázással együtt járó súlyvesztés csupán vízveszteséget jelent a szervezet számára.

  • A sok szex fogyaszt. - Ne legyünk csalódottak, amikor a várt fogyás nincs sehol! Egy negyedórás szexuális együttlét alatt egy 56 kilós nő szervezete átlagosan 36 kalóriát éget el.

  • „Elég a fogyasztandó testrész megdolgoztató gyakorlatokat végeznem.” – Sajnos rossz hírünk van: Helyi fogyás nem létezik. A felülésektől nem lesz senkinek kisebb a pocakja.

  • A túlsúly legmegbízhatóbb mutatója a BMI index - Az egyik hibája a BMI indexnek, hogy nem veszi figyelembe, hogy izom és zsír súlya jelentősen eltér, illetve a csontok erőssége is eltér. Ha valakinek nehezebb csontozata van, akkor máris más eredményt kap, mint a könnyebb csontozattal rendelkezők.

  • Az elhízáson hatékonyan lehet segíteni műtétekkel. - Ha az életmódunk nincs rendben vagy lelki probléma miatt nem tudunk lefogyni, akkor minden műtét csak átmeneti megoldást hoz. Ha magát a problémát nem szüntetjük meg, akkor fölöslegesen tettük ki magunkat egy fájdalmas műtétnek, hiszen a kilók úgyis visszajönnek.

  • A saláta nem hizlal. - A saláta valóban kevésbé kalóriadús és egészségesebb, mint egyéb ételek, azonban a salátaöntetek – főleg a majonézes alapúak – igencsak hizlalnak.

Szólj hozzá!

Címkék: fogyókúra diéta fogyás fogyókúrás tévhitek


A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapiegeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr305332374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása