A zöld tea egy örökzöld növény, a Camellia sinensis szárított leveleiből készül, ám a fekete és az oolong tea alapja is ugyanez szokott lenni. A zöld tea különlegessége, hogy a frissen levágott levelek enyhe párolásával készül. Elsősorban Kínában, Japánban, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten örvend nagy népszerűségnek. A fekete és az oolong teával ellentétben a zöld teához nem fermentálják a leveleket. Ennek eredményeképpen utóbbiban lényegesen több antioxidáns marad.
Jelen kutatás során véletlenszerűen választottak ki 12 egészséges embert, akik 27,5 gramm zöldtea-kivonatot tartalmazó vagy nem tartalmazó tejutalt kaptak, miközben MRI-vizsgálaton vettek részt. Bebizonyosodott, hogy a zöld tea serkentő hatással bír a rövidtávú memóriára, s a homloklebeny idegkapcsolataira – mindez kiemelt szerepet játszik az emlékek megőrzésében. Emellett fokozott aktivitást lehetett megfigyelni a fali lebenyben is, amely elsősorban az érzékelés útján érkező ingerek feldolgozásáért felel.
Forrás: Medipress.hu
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.