Mindennapi Egészség

Merülj el velünk az egészségmegőrzés, az egészséges életvitel az orvostudomány és sport világában! Hírekkel, érdekességekkel, tippekkel várunk!


A blogot a Legjobborvos.hu magánorvos kereső oldal üzemeltetője, a Mediator Pro Szolgáltató Kft. vezeti.

 

A blogunkon található információk nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben fordulj orvoshoz!

Friss topikok

Címkék

agy (1) agyvérzés (2) ailurofóbia (1) alkohol (2) alkoholfogyasztás (1) allergia (1) álmatlanság (2) alvás (6) alváshiány (1) alvásterápia (1) anorexia (1) anyajegy (1) anyatej (1) asztma (1) autómentes nap (2) bacik (1) bacilusok (1) baleset (1) boldogság (1) bőrrák (1) cannabis (1) CBD (1) cigaretta (3) cink (1) cukor (2) cukorbetegség (3) daoyin (1) demencia (1) depresszió (1) diéta (1) dohányzás (4) drog (1) Duna Maraton (1) e-cigaretta (1) e-páciens (1) éberség (2) edzés (2) egészség (12) egészségügy (4) egészségügyi startup (1) éjsz (1) éjszakai baglyok (1) életmód (1) elhízás (3) emh (1) emlőrák (1) energiaital (1) epilepszia (1) étkezés (16) európai mobilitási hét (1) Facebook (1) fagyasztott (1) fáradtság (1) fejfájás (2) felrobbanó fej szindróma (1) fertőtlenítés (1) figyelmeztető jelek (1) fitness (1) fluorid (1) fluorózis (1) fóbiák (1) fogászat (2) fogszuvasodás (1) fogyás (7) fogyókúra (4) fogyókúrás tévhitek (1) folsav (1) függőség (1) futás (2) futóverseny (2) gerinc (1) gyeresportolni.hu (1) gyümölcs (1) hal (1) hálapénz (1) hallás (1) hasfájás (1) haspuffadás (1) hát- és derékfájdalom (1) hidratáció (1) hipertenzió (1) időjárás (1) infarktus (2) influenza (2) influenza terjedése (1) innováció (1) internetfüggőség (1) ízületi gyulladás (1) jóga (1) kardiológia (1) kávéfogyasztás (1) kérdőíves kutatás (1) kerekesszék (1) kerékpár (2) későn kelők (1) kézmosás (1) koffein (1) kóla (1) konferencia (1) korán kelők (1) kórokozók (2) krónikus fáradtság (1) kullancs (1) látás (2) láz (1) láz csökkentés (1) legjobborvos.hu (1) Lyme-kór (1) magas sarkú cipő (1) magas vérnyomás (1) maraton (1) marihuána (2) meditáció (1) melanoma (1) memória (3) memória javítása (1) mentális képességek megőrzése (1) méregtelenítés (1) migrén (1) mozgás (3) munka (1) nevetés (1) nyaralás (1) omega-3 zsírsav (1) öngyilkosság (1) online időpontfoglalás (1) online marketing (1) orvos választás (1) oszteoarthritisz (1) Parkinson kór (1) penészgomba (1) pszichológia (1) rákos megbetegedések (2) ReWalk (1) rossz emlékek (1) sófogyasztás (1) SOTE (1) sport (1) sportegyesületek (1) startup (1) stressz (5) stroke (1) szem (1) szemjóga (1) szervezett sportolás (1) szív-és érrendszeri betegségek (5) szív- és érrendszer (5) szívelégtelenség (1) szívinfarktus (1) szívritmuszavar (1) szívroham (3) szoptatás (2) szűrés (1) találmány (2) tápanyagtartalom (2) táplálkozás (3) tea (3) tengerpart (1) testmozgás (1) tiszta levegő (1) Tiszta levegő - mozdulj érte! (1) tolószék (1) tüsszögés (1) üdítő (2) újra jár (1) utazás (1) vas (1) vegetáriánus (2) vércukor (1) vérnyomás (2) vezetés (1) zöldség (6) zöld tea (1) Címkefelhő

Forrás

2014.03.05. 08:15 - MindennapiEgészség

A fogyókúrázók az alkoholtól csábulnak el leginkább

Kutatók megállapították, hogy a fogyókúrázóknak nem is az édesség, hanem az alkohol a legfőbb ellenségük, és sokan ott buknak el, hogy egy átdiétázott nap után az esti film mellé kinyitnak egy üveg bort.

Egy kísérlet során 80 fogyókúrázó férfit és nőt kértek fel, hogy mobiltelefonjukon vezessenek egy elektromos naplót, melyben minden kísértésről beszámoltak, amivel szembe találták magukat a diétájuk során. Azt is rögzíteniük kellett, hogyan érezték magukat a kísértés közben és végül sikerült-e ellenállniuk vagy sem. ID-10063961.jpgAz eredmények azt mutatták, hogy a kísérlet egy hete alatt átlagosan 11 alakommal kerültek kísértésbe az alanyok, és az esetek felében el is buktak. A leginkább csábító dolgok a tiltott ételek voltak, főleg olyankor, amikor rendkívül stresszesek vagy éhesek voltak a diétázók, ám meglepő módon a különféle cukros édességek és nassolni valók helyett legtöbb esetben az alkohol volt az, ami letérítette a fogyni vágyókat a helyes útról.

Heather McKee, a Birmingham Egyetem szakembere úgy véli, ennek legfőbb oka az, hogy az emberek gyakran alulbecsülik az alkoholos italok kalóriatartalmát, pedig heti öt korsó sör elfogyasztása egy éven keresztül ugyanolyan, mintha megennék 221 darab fánkot, két pohár fehérbor pedig egy nő napi ajánlott kalória-bevitelének közel egyötödét teszi ki. Dr. McKee hozzátette, hogy a legtöbb fogyókúrázó este esik leginkább kísértésbe, amikorra már kimerült az egész napos diétázástól, és otthon a kanapén vagy baráti társaságban egy sörözőben jóval könnyebb elcsábulni.

Az Annals of Behavioural Medicine című lapban megjelent tanulmányból az is kiderül, hogy az egészségtelen ételek társaságban sokkal vonzóbbnak tűnnek, mert ilyenkor úgy érezzük, ha a barátaink ehetnek ilyen ételeket, akkor nekünk sem ártanak, emellett a csoporthoz tartozás érzése könnyen túlevéshez is vezethet.

A szakember szerint, ha tisztában vagyunk vele, hogy számunkra mi a legnagyobb kísérték diéta idején, akkor könnyebb ellenállnunk, és ahogy az izmainkat, ugyanúgy az akaraterőnket is trenírozhatjuk. Érdemes az édességeket eltenni szem elől otthon és az irodában is, de érdemes valamilyen fokozatosságot is tartani, és nem egyszerre feladni mindent, amit szeretünk. Sokan újévi fogadalomként lemondanak az alkoholról, a csokoládéról és mindenféle édességekről egyszerre, pedig könnyebb lenne betartani a fogadalmakat, ha egyszerre csak egy dolgot vonnánk meg magunktól, és ha annak már könnyedén ellenállunk, akkor kezdenénk magunkat leszoktatni valami másról.

Szólj hozzá!

Címkék: alkohol egészség fogyókúra fogyás


A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapiegeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr525839233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása