Olyan üdítőitalt készített egy cég, amely ellensúlyozza a cukor negatív hatásait. A pinitol nevű összetevő természetes módon a murvafürt nevű virágban fordul elő, s alkalmas a kiugró vércukorszint-emelkedés megelőzésére, mely édesség fogyasztása után következik be. Ezzel csökkenthető a cukorbetegség kialakulásának veszélye.
A Simply Great Drinks vállalat, amely alma- és szőlőízű italokat gyárt, Dr. Sepe Sehati vezetésével kísérletezte ki az új italt. „A cukorbetegség kockázati tényezőinek jó része kiküszöbölhető. Lényeges közülük annak a rendszernek a túlzott ingerlése, mely az optimális vércukorszintről gondoskodik. Az édességekből és üdítőkből eredő túlzott cukorfogyasztás stimulálja a hasnyálmirigyet, amelynek inzulintermelő képessége egyszerűen elfárad. A pinitol lényegesen csökkenti a glükózválasz ívét” – magyarázta Dr. Sehati.
„A pinitol jótékony hatása tudományosan bizonyított a hiperglikémia és az inzulinrezisztencia kezelésében. Rengeteg kutatás zajlik most is ebben a témában, hogy minden felmerülő kérdésre választ kaphassunk az összefüggéssel kapcsolatban” – tette hozzá a szakértő, aki szerint 12 héten át fogyasztott napi 125 milliliteres mennyiség már eléri a kívánt hatást.
Forrás: Medipress.hu
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.